Skolmaterial om Nya Lödöse

Undersökningen som just nu pågår i Gamlestaden ger en unik möjlighet till lärande i olika former, och för alla åldrar.  Vi har en spännande historia att utforska och vi vill gärna att skolor och elever tar del av denna. 

Teman att arbeta med

Här har vi samlat förslag till teman att arbeta med, länkar och information om staden. På sidorna nedan kan man som lärare och elev välja olika teman att arbeta med och forska kring på egen hand. Under varje tema finns kort information om staden och tillhörande frågor att arbeta vidare med. Det vi har tagit fram är förslag och det finns mycket annat att upptäcka. Sök vidare på hemsidan och inspireras gärna till egna teman. 

Foto: Markus Andersson

Vad finns kvar? Vad kan spåren berätta för oss? Vem levde här? Hur såg deras liv ut? Det var deras stad, vi delar fortfarande den med dem och alltsammans tillhör vår egen historia. 

Klicka här för att få mer info om tema 1:

Det äldsta Nya Lödöse »

Klicka här för att få mer info om tema 2:

Att leva i Nya Lödöse »

Lägg upp er forskning

Ni kan också lägga upp er egen forskning på hemsidan och hjälpa oss att skriva Nya Lödöses historia. Vill ni skicka in era resultat eller om ni vill ha tips och råd av en arkeolog så skicka ett mail till info@stadennyalodose.se